Megújuló energiák

 • Szolár rendszerek

Síkkollektoros és vákuumcsöves rendszerek szerelését telepítését, karbantartását vállaljuk mint hagyományos, mint drain-back kivitelben.

 • Levegő-levegő hőszivattyúk

Az általunk beépített hagyományos és inverteres kivitelű berendezésekkel nem csak a hűtés hanem a fűtés is könnyedén megoldható.

 • Víz-levegő hőszivattyúk

Akár teljesen kiválthatja az egyéb fűtő berendezéseket, vagy a Hybrid konstrukcióval a gazdaságosságot optimalizálva ötvözheti azokat.

2010 volt az első év a magyar épületgépészetben, amikor a kondenzációs gázkészülék piac nem emelkedett, hanem stagnált. A hőszivattyú piac még ennél is rosszabbul járt. Közel 17%-os csökkenést könyvelhetett el.
Ennek az oka, hogy a hőszivattyú telepítés bekerülési értéke magas, noha az éves működési költségek alacsonyabbak, mint a gáz használata esetén. Hagyományos gázkészülék telepítésekor a bekerülési költségek a legalacsonyabbak, de ott pedig az éves költségek lesznek irreálisan magasak, ezért csak a kondenzációs technológia alkalmazása jöhet szóba.

A cél: Egy olyan termék, aminek a legoptimálisabb a bekerülési költsége és az éves ráfordítási költség is a lehető legalacsonyabb.

A megoldás: 2011-es év új technológiája az ARISTON HYBRID névre hallgat, ami egy kondenzációs gázkészülék és egy hőszivattyú technológia egyesítését rejti magában és egyszerre, vagy külön-külön állítja elő a szükséges energiát, úgy hogy az Önnek a leggazdaságosabb legyen, figyelembe véve az alábbiakat:

 • A gáz piaci ára
 • A villamos áram piaci ára
 • A külső hőmérséklet
 • A hőszivattyú COP értéke
 • A kazán hatásfoka adott előremenő fűtési hőmérsékletnél.

A hőszivattyús fűtési rendszerekről, illetve a hibrid kazánok működéséről bővebben blogbejegyzésünkben is olvashatsz:Megújuló energiák? Hőszivattyú? H tarifa?

Mi a különbség a GEO és a H tarifa között?


Részletes leírásunkat IDE VAGY A KÉPRE KATTINTVA elolvashatod!Képek forrása: vaillant.hu

Egy-két példa munkáink közül:

 • Geodéziai Állomás, Fertőboz
  34 kW-s 3 db Gree hőszivattyú kaszkád rendszerben

   
 • Balla László, Tómalom
  16 kW-s hőszivattyú

   
 • Gyurátz Épületgépészeti és Klímatechnika Kft. iroda, Sopron
  16 kW-s 1 fázisú! hőszittyú
  (Előzetes bejelentkezés után megtekinhető! :)

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/
« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar