Te tudod, mióta használjuk a kádat?

2019. július 09., 08:21
Mióta divat a fürdőszoba kialakítása?

A válasz egyik része évszázadokra nyúlik vissza, ugyanis Kréta szigetéről származnak az első adatok a kádhasználatot illetően. Egy 1,5 méter magas, lábakon álló fürdőedényt képzelj el. A Római Birodalom számít a fürdőzés vezérének, ugyanis addig inkább a rituálékhoz, vallási szertartásokhoz tartozott a fürdés. A reneszánsz időszakban ismét alább hagyott a fürdési kedv, ugyanis inkább parfümöket használtak helyette.

Az áttörés a 19-20. századra tehető a csatornahálózat fejlődésével együtt. Először a szalonokba, hálókba helyezték el a monumentális vas kádakat. Az I. világháború után az Egyesült Államokból indulva az egész világot meghódította az-az új elképzelés, hogy külön fürdőszobát alakítsanak ki a lakásokban, házakban.

A 20. század végére már az újonnan épült lakások, házak 100%-ában volt különálló fürdőszoba, míg ez az arány 1921-ben összesen 1% volt.

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/
« Vissza az előző oldalra!


Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar