Milyen szobanövény illik a fürdőszobába?

2019. július 15., 15:20
5+1 tipp az ideális növényválasztáshoz

Ugye szeretnéd olyanná varázsolni fürdőszobádat, hogy jó érzés legyen belépni az ajtón, pont úgy, mint lakásod többi helyiségében?!
S itt nem csak a csempe harmonikus színvilágára, a bútorokra vagy a dísztárgyakra gondolunk, hanem gyönyörű növényekre, amik a levegőt is tisztábbá tudják varázsolni. De sajnos a fürdőszoba az a helyiség, ahol mindig a legkisebb az ablak, vagy egyáltalán nincs is

Ezért nehéz kiválasztani a megfelelőt, ami jól viseli egyszerre az ingadozó páratartalmat és a kevés fényt is.
Segítünk egy 5+1-es összefoglalóval, pontosan melyik növény is lehetne az ideális:

1. Aloe Vera
(ablak közelébe helyezd el, sokszor elegendő neki a levegő páratartalma, így locsolni sem feltétlenül szükséges)

2. Szerencsebambusz – Fehérszélű sárkányfa
(állandóan álljon vízben a gyökere, állott, langyos vízzel öntözd, időnként adjál neki egy kis tápodatot is! Meghálálja.)

3. Szobapáfrány
(Imádja a párát, földje mindig nedves legyen, a nagyon meleget nem kedveli, az optimális hőmérséklet számár a 18-20°C)

4. Könnyezőpálma – Filodendron
(akkor válaszd, ha nagyobb alapterületű a fürdőszobád, mert akár 2 méteresre is megnőhet)

5. Borostyán
(futónövény, így érdemes magasabb szekrényre, falra rakni)

6. Vízipálma
(nem lehet túlöntözni, az sem baj, ha gyökerei vízben állnak)

Ezek a növények mind szeretik a párát, viszont egy nagyobb zuhanyzáskor a pára mennyisége is jelentősen megnövekszik, amit kikerülve a fürdőszobából, könnyen lecsapódik a falra, szekrényekre, ablakra…
Ezért mindig gondoskodj fürdőszobád megfelelő szellőzéséről, hogy elkerüld a penész megjelenését! Ha nem szeretnéd, hogy a meleg is távozzon a helyiségből szellőzésnél alkalmazz hővisszanyerős szellőzést!

+ 1 tipp arra a lehetőségre, ha nagy mennyiségű pára kikerül a fürdőszobádból egy szobába, ahol klíma is van: A berendezésen lévő üzemmódok között található párátlanító funkció is, amivel ezt a nem kívánatos nedvesség könnyedén eltávolítható.
Ennek részleteiről két hete tettünk fel éppen egy posztot, ha esetleg nem olvastad még, vagy nem emlékszel az abban leírtakra az alábbi linken tudod megtekinteni:
 

 

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/
« Vissza az előző oldalra!


Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar