Hallottál már róla?

2019. szeptember 27., 12:53
Csuklón hordható légkondi...

Augusztus végén érkezett a hír, hogy egy új találmányt mutattak be, a hordható légkondit.Talán a következő nyárra hozzánk is elér?
Csuklóra rögzíthető, karkötőként hordható, s csak azon az egy ponton hűt vagy fűt, ahol a kezünkön van (a vénákat), viszont 5°C-kal csökken/növekszik ezáltal a teljes test hőérzete. A tesztelések során olyan érzést kelt, mintha egy jégkockát helyeznénk a csuklónkra, bár a kialakítása sokkal barátibb, mintha hozzáragadna a jégkocka a bőrünkhöz.
Ki ne szeretné, ha pl.: áll egy buszmegállóban a nyári rekkenő hőségben, mondjuk délután 2-kor. A nap tűz és akkor beindíthatnánk a kezünkön lévő kis légkondit. Huhh, azért elgondolkodtató, nem is lenne rossz.
Egyre több cég foglalkozik ilyen eszközök kifejlesztésével, most legutóbb a Sony dobott piacra (bár egyenlőre csak Japánban) egy ilyen eszközt.

Ilyen jellegű másik újdonság az Embr Wave, melynek technológiáját a MIT tudósai fejlesztették ki.
Ez a termék nem a testet, hanem az elmét célozza meg, egyáltalán nem csökkenti a test hőmérsékletét,inkább csak arra késztet minket, hogy tudat alatt úgy érezzük,hogy hűvösebbek vagyunk. Összességében mondhatjuk azt, hogy ez a technológia még nem forrta ki magát rendesen, bár előfordulhat,hogy a fiatalság gondol egyet és egyik napról a másikra mindenki ezt fogja hordani?!

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/

« Vissza az előző oldalra!


Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar