Egy kis hasznos... / Vízvezeték-szerelés, vízszerelés

Vízvezeték-szerelés, vízszerelés

2020.10.27.Vízszerelő

Bár sokan nem gondolják, de egy kifejezetten összetett szakmáról beszélünk, ugyanis a vízvezeték-szerelő, az ivóvíz és a szennyvíz továbbítására szolgáló vezetékek telepítésére, karbantartására és javítására specializálódott szakember.
A mesterség története az ókorig nyúlik vissza, azonban sokáig a bádogosok mellékfoglalkozásaként tartották számon. Hazánkban önálló szakmaként a XIX. század második felében jelent meg, amikor a mai Vízművek ősei megkezdték működésüket.

Milyen problémával fordulhatsz egy vízvezeték szerelőhöz?
Vízszerelés
Vízvezeték rendszer épületen belül és kívüli kiépítése, üzembe helyezése, karbantartása
Csőrepedés, csőtörés megszüntetése
Duguláselhárítás
Mosogatók, wc-k, tartályok, csapok javítása, cseréje
Zuhanyok, kádak, mosdók, szifonok, zuhanytálcák bekötése, javítása
Csőszerelési munkák
Kerti csapok szerelése, javítása, kiállások elkészítéseMit gondolsz, van értelme egy csöpögő csap miatt szakembert hívni?
Igen, ez egy sarkalatos kérdés.
Az interneten számos videót megtekinthetsz, mely azt mutatja be, hogyan tudod akár teljesen önállóan, házilag megszerelni a wc tartályt, hogy ne csepegjen, de még a szennyvízhálózat teljes kiépítésében segítő videót is találhatsz.
Egyértelmű, senki nem szeretne napokat vagy akár heteket várni egy szakemberre egy csöpögő csap miatt, így előveszi az otthoni szerszámosládát és helyrehozza a hibát, azonban, ha a „szerelés közben” kiderül, hogy a teljes csaptelepet ki kell cserélni, akkor azt javaslom, érdemes kikérni a szakember véleményét és segítségét.

Mielőtt nekiállsz „vizet szerelni” a lakásodban, mindenképpen gondold át, hogy érdemes-e az időt és a vesződést rááldozni a munkára, vagy jobban járnál, ha azonnal szakember segítségét kérnéd.

Az alábbi videóban nem kérték a vízszerelő mester segítségét, hanem a Csináld magad! mozgalom keretében próbálták elhárítani a hibát:


Kíváncsi vagy további érdekességekre, hasznos információkra?

Iratkozz fel heti VIP hírlevelünkre és szeretettel várunk facebook csoportunkban is!Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/
« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar