Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Egy kis hasznos... / Tudod mire lehet felhasználni a "szürke vizet"?

Tudod mire lehet felhasználni a "szürke vizet"?

2019.07.19.
Tudod mire lehet felhasználni a "szürke vizet"?

Többen érdeklődtek nálunk az elmúlt hetekben posztolt „szürke víz” és annak felhasználása kapcsán.

Ezért úgy gondoltuk, hogy leírjuk a vízhasználattal kapcsolatos nehézségeket is, ugyanis senkit sem akarunk jogsértésre biztatni:

1. A fürdés, mosogatás során keletkező „szürke vizet” ma hazánkban nem szikkaszthatjuk el, mert talajterhelési díjat kell fizetnünk utána.
(Sopron város honlapján a következő tájékoztatást lehet találni ez ügyben: „Talajterhelési díjfizetési kötelezettség terheli azt a természetes és jogi személyt, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetet, aki az Önkormányzat illetékességi területén a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági engedélyezés alapján szennyvízelhelyezést (ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is) alkalmaz.”)

2. Abban az esetben, ha az összegyűjtjük és esővízzel oldjuk meg a wc öblítését, illegális csatornahasználatot követünk el, ami büntethető. :(

Mint látható, sajnos nem egyszerű a helyzet ezen a téren „kis hazánkban”.

Ezért azt javasoljuk, egyenlőre maradj az esővíz gyűjtésénél és öntözd azzal a kertet, illetve forgasd vissza a mosásból és komfortfürdésből keletkező - nem fekáliás - szennyvizet a WC öblítésére! (Ezekkel senkinek sincs semmi jogi akadálya)

Képen szereplő ház Dresden-Neustadt-ban található Művészeti Központ :)
« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar