Egy kis hasznos... / Klimatizálás A-Z-ig a Gyurátz Kft-nél

Klimatizálás A-Z-ig a Gyurátz Kft-nél

2021.04.29.Klíma A-tól Z-ig

Avagy mennyi ideig tart mire a vásárlástól eljutsz addig,
hogy kellemes hűvös legyen otthonodban?


Ha meghoztad a döntést, hogy klímát szeretnél otthonodba felszereltetni, akkor nincs más hátra, minthogy eldöntsd, pontosan milyet szeretnél. Elkezded körbe járni a témát és azzal fogsz szembesülni, hogy sokkal több fajta légkondicionáló van a piacon, mint gondoltad volna.

Említhetjük a márkákat (Gree, Daikin, Samsung, LG, Midea stb.) vagy éppen azt a mérhetetlenül sokféle funkciót, melyet a klímák leírásakor megosztanak a jövendőbeli klímatulajdonosokkal… szinte mondhatom azt, hogy el lehet veszni a sok információ között….

Éppen ezért célszerű mindenképpen kikérni egy szakember segítségét!

Először kitöltöd honlapunkon Kapcsolatfelvétel űrlapunkat, majd érkezik egy e-mail tőlünk, melyben bemutatkozunk és a levél végén egy gombnyomás segítségével visszajelzést küldhetsz nekünk, hogy kérdéseid lennének a klímákat illetően vagy már biztosan szeretnél kérni tőlünk egy árajánlatot. A gombnyomást követően egy újabb e-mail küldünk, melyben arra kérünk, hogy töltsél ki egy űrlapot, így meggyorsítva majd a helyszíni felmérés idejét.
Az űrlap kitöltését követően kolléganőnk felveszi veled a kapcsolatot a helyszíni felmérés leegyeztetése miatt.

Mi történik a helyszíni felmérés alkalmával?

A megfelelő klíma kiválasztásakor mi az esetek nagy részében tartanunk egy úgynevezett helyszíni felmérést/megbeszélést.
Ekkor a következő fontos kérdéseket egyeztetjük le:
1. Mekkora helyiség hűtésére/fűtésére szeretnéd használni a klímát?
2. Mekkora összeget szánsz a klímatelepítésre?
Tehát, hogy egy alapmodellel kalkuláljunk-e vagy esetleg egy nagyobb tudású berendezést szeretnél…. Esetleg van-e valamilyen márka, amit jobban preferálsz….
3. Kinézetre, színre is eltérőek a klímák, így erről is mindenképpen szükséges beszélni.
4. Hova képzelted el a beltéri egység felszerelését és ez az elképzelés mennyire megvalósítható.
5. Hova lehet majd a külső egységet felszerelni.
6. A kondenzvíz elvezetését hogyan lehet majd megoldani stb….
A megbeszélést követően elkészítjük részletes árajánlatunkat, melyet e-mailben elküldünk neked.
Ha ajánlatunk elnyerte a tetszésedet, akkor leegyeztetjük a klímatelepítés időpontját.

A klíma felszerelése
A beszereléskor/beüzemeléskor szakembereink a legnagyobb körültekintéssel járnak el, hogy ne sérüljenek meg a bútorok, a fal vagy éppen ne kelljen az egész lakást utána tetőtől talpig kitakarítani.
Pontosan mire is gondolok?
A külső és a belső egység felszerelése előtt egy kb. 40 mm-es lyukat fúrunk a falba, amelyen keresztül a két egységet összekötjük. Minden esetben belülről fúrunk kifele, így a törmelék és por nagy része kifele esik, valamint a fúrónkhoz egy porszívót is tudunk csatlakoztatni, mely így a befele szálló por nagy részét összegyűjti. Majd következik a klímatartó felfúrása, mely általában 6-8 csavarral rögzíthető.
Az esetek nagy részében a kültéri egységhez áramot is kell „kivinni” az ingatlanból, így erre mindenképpen fontos odafigyelni, hogy pontosan honnan lehet ezt kivitelezni.
Ha összekötöttük a két egységet vákuumozzuk a rendszert, valamint, ha szükséges feltöltjük még hűtőközeggel, majd nyomásmérő műszerekkel ellenőrizzük.

Mennyi időbe telik egy klíma felszerelése?
Az úgynevezett „falon átdugós” (ahol a külső és a belső egység teljes mértékben egymás háta mögött található) klímák teljes felszerelése kb. 3-4 órába telik, míg ahol „bonyolultabb a helyzet” és vésni is kell vagy betonfal van, ott min. 8-9 óra, de akár 1,5 napig is eltarthat a teljes beüzemelés.
Ha pl. multi split klímáról beszélünk, akkor egy 2-3 beltéri egységgel rendelkező klímát kb. 1 munkanap alatt tudunk teljesen beüzemelni.
(Multi Split klíma: egy kültéri berendezéshez több beltéri berendezés tud csatlakozni, melyek külön-külön is szabályozhatóak.)

Miért érdemes minket megbíznod leendő klímád telepítésével?
Mert „…mi jobban igyekszünk!” (W.I.), valamint törekszünk arra, hogy lakásodban esztétikus elhelyezéssel szereljük fel a berendezésedet és nem pedig azt nézzük, hogy számunkra mi lenne a legegyszerűbben kivitelezhető módja a beszerelésnek.
Most ugyan még mellékesnek tűnhet, de a klímád későbbi karbantartása miatt is bizalommal fordulhatsz hozzánk és ha feliratkozol hírlevelünkre, akkor minden évben még „a nagy klímatisztítós időszak” előtt felhívjuk a figyelmedet a karbantartásra!

 

Nem vagy biztos benne, hogy melyik típusú klíma lenne számodra az ideális választás?
Töltsd ki Kapcsolatfelvételi űrlapunkat és kérd személyre szabott árajánlatunkat!

 

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/
« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar