Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Egy kis hasznos... / Kád vagy zuhanyzó?

Kád vagy zuhanyzó?

2019.07.29.
Kád vagy zuhanyzó?

Sok szempontot figyelembe kell venni, ha építkezünk vagy felújítunk, de a fent említett kérdés egyike azoknak, amit mindig nehéz eldönteni.

Főleg, ha a család egyik fele zuhanyozni, a másik pedig kádban lubickolni szeretne inkább.

A következő szempontokat ajánlom figyelmedbe, amiket célszerű előre átgondolni, s lehet a végére már le is tisztul, hogy melyikre essen a választás:

• A fürdőszobánk alapterülete
Ez az egyik legmeghatározóbb tényező, bár ilyenkor eszünkbe juthat a lakótelepi lakások fürdőszobájának mérete… Igen, abban is elfér egy kád mosdóval és még egy mosógép is, viszont az biztos, hogy elég szűkös lesz a helyiségünk.
Ha le tudunk mondani a kád nyújtotta hosszú, pihentető fürdésekről, akkor egy negyedköríves zuhanykabin tökéletes megoldás lehet, s még a legkisebb helyen is el szoktak férni ezek a típusú zuhanyzók.

• A házunkban/lakásunkban található fürdőszobák száma
Ha van lehetőségünk két fürdőszobát kialakítani, akkor már könnyebb a helyzet, variálhatjuk a szanitereket. Ha kisebb gyermek van a családban, akkor célszerű egy kádat beépíttetni, viszont pl.: egy vendégszoba mellé, ha külön fürdőt is kialakítunk, akkor ott már elég lehet a zuhanykabin is.

• A családtagok fürdési szokásai
Mielőtt meghozzuk a nagy döntést, érdemes kikérni az összes családtag véleményét a kicsitől a nagyig. Semmi értelme csak a hely szűke miatt zuhanykabint beszereltetnünk, miközben minden vágyunk pl.: egy fárasztó munkanap után egy nagy kád vízbe lefürdeni, ellazulni.
Persze ilyenkor vannak alternatív megoldások is, mint pl.: ha a kádhoz egy paravánt szereltetünk fel, s így aki szeretne, zuhanyozhat is, anélkül, hogy az egész fürdő vizes legyen.

• A családtagok életkor szerinti eloszlása
Ha idősebb emberek élnek az ingatlanba célszerűbb, ha a zuhanykabinra / zuhanyzóra esik a választás. Könnyen be tudnak állni a zuhany alá, s nem kell a kád falán „átmászni”. Valamint kapaszkodókat is szereltethetünk be és még akár széket is rakhatunk be, ha igény van rá.
Bár ma már gyártanak olyan kádakat is, aminek az egyik felébe egy zuhanyzóajtó került beépítésre, így zuhanyzóként is használható, viszont itt is van egy perem, kb. mint egy lépcső, amire fel kell lépni.

• Pénztárcakímélés
Ez egy érdekes kérdés. Sokan azt mondják, hogy a zuhanyzáskor kevesebb víz fogy, így kisebb lesz a vízszámla.
Természetesen ez lehet igaz, ha odafigyelünk és nem órákig állunk a frissítő vízsugár alatt. A káddal ugyanez a helyzet. Lehet a kádba is kevés vizet engedni és gyorsan lemosakodni, de ha állandóan teleengedjük, akkor viszont egyértelműen nem lesz kevés a vízszámla összege.
Így azt mondom, ez inkább a felhasználón múlik, nem pedig a kádon vagy a zuhanyzón, hogy mennyire költséghatékony.

Remélem, egy kicsit sikerült segítenem, hogy a megfelelő variációra essen a választás.

fotó:ezermester.hu

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/
« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar