Egy kis hasznos... / CO érzékelők

CO érzékelők

2020.10.15.
Szén-monoxid érzékelő

Az éjszakák és a hajnalok egyre hidegebbek, beindult a fűtési szezon.
Minden évben felhívjuk a figyelmet arra, milyen fontos a gázkazán tisztítása, a fűtési rendszer karbantartása, azonban mindemelett nem árt háztartásodat, ingatlanodat felszerelned CO érzékelővel is!
Miért?
Mert az úgynevezett nyílt égésterű gázkészülékek, kazánok, kályhák mind az ingatlan belső levegőjét használják működésükhöz, így fokozottan veszélyesek. Ezért hangsúlyozzuk ki mi is, hogy egy szén-monoxid érzékelő felszerelése akár életeket is menthet!



Milyen CO érzékelőt érdemes vásárolni?
Jelenleg rengeteg márkájú és formájú berendezést lehet kapni, azonban nem mindegyiket javasolja a katasztrófavédelem. Segítségképpen egy listát vezetnek arról, hogy mely típusok közül érdemes választanod:
Megfelelt minősítést kapott CO érzékelők listája (kattints)

Ugyanitt megtalálhatod azoknak a berendezéseknek a leírását is, amelyek nem feleltek meg a katasztrófavédelem bevizsgálásán:
NEM megfelelt minősítést kapott CO érzékelők listája (kattints)




(Fotó: vgfszaklap)

Ha megvásároltad a szén-monoxid érzékelőt, akkor hova rakd fel?
Milyen magasságban fog tényleg megfelelően riasztani?

Erről egy kis látványos összefoglaló videót tekinthetsz meg ITT.



Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/




« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar