Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Egy kis hasznos... / „A szomszéd megint befűtött?”

„A szomszéd megint befűtött?”

2019.09.20.
„A szomszéd megint befűtött?”

A fűtési szezon kezdetével egyre gyakrabban látok olyan kéményeket, melyekből száll a füst. Ezzel nincs is baj, egészen addig, amíg ez a füst a megszokott színben és szaggal jár. Azonban mostanában sajnos egyre többször nem így van.

Száll a fekete, sötétszürke füst, mely szinte lepelként beteríti az utcát vagy a másik típusú füst, amitől szinte érzed, hogy csípi a szemedet és a légútjaidat. S persze mindig akkor, amikor éppen szellőztetnék (épp tegnap írtam le ez előző bejegyzésemben milyen fontos a gyakori szellőztetés) vagy amikor kiraktam a törölközőmet a napra, hogy megszáradjon…
Azon kívül, hogy rettenetesen bosszantó, környezetszennyező, de még az egészségünkre is káros ez a típusú „füstölgés” (rákkeltő anyagok, asztmatikus rohamok okozója). Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy az-az ember, aki ilyen stílusban szennyezi a környezetét, ő nem lát tovább magánál? A leendő unokáira nem gondol?
Pedig fontos lenne és nem csak a „sok kicsi sokra megy alapon”, hanem azért is, mert nagyon gyorsan elröppenik 20-30 év és a folyamatos levegőszennyezésnek meg lesznek a hatásai.

De mivel fűthetünk a vegyestüzelésű kazánban?

A fűtéshez használhatunk tűzifát, szenet, brikettet és pelletet is, valamint bármilyen előzetesen megszárított növényi hulladékot, amely a kertünkben, vagy a környezetünkben keletkezett, eltüzelhetünk vele. Viszont háztartási szemetet és hulladékot, műanyagot TILOS!
Nem csak a környezetkárosító hatása miatt, hanem még kéménytüzet is okozhatunk vele, mert meggyújtja a kéményben lerakódott kormot és lakástűz lehet belőle!

Fotó:jonalapitvany.hu
« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar