Egy kis hasznos... / 5 nélkülözhetetlen tipp fürdőszoba felújításhoz

5 nélkülözhetetlen tipp fürdőszoba felújításhoz

2021.05.10.Fürdőszoba felújítási tippek

A fürdőszoba felújítását vagy átalakítását teljesen természetes, ha úgy érzed a hátad közepére se kívánod, mert „fúrni-faragni” kell és meglehetősen nagy kosszal jár. Igen, az a pár hét, amíg tart a kivitelezés, biztosan felbolygatja majd az életedet, de hidd el a megéri!

Munkánk során többször találkoztunk már érdekesebbnél érdekesebb helyzetekkel. Most nem szeretnék hosszas mesélésbe kezdeni, csak egy-két „homlokra csapós” példát megemlítenék:
Egyik eset:
Elkészült a fürdőszoba, annak minden pompájával.
A helyiségnek egy kis ablaka volt, lámpát szereltettek a mennyezetre és tükrök fölé is, azonban azzal nem számoltak, hogy az épített zuhanyzót a legsötétebb sarokba rakatták be és kb. félhomályban lehet majd fürdeni. Bár hangulatos lett, de nem vagyok biztos benne, hogy ez volt a cél.
Végül nem álltak neki újra vésetni a falat és villanyt húzni, így maradt minden a frissen elkészült eredeti állapotban. Máris nem olyan nagy az öröm, még ha a fürdőszoba ettől függetlenül szép és design-os lett.

Másik eset:
Az ügyfél boldogan mutatta a kicsempézett fürdőszobáját a vízve­zeték szerelőnek, akit azért hívott ki, hogy ingatlana vízellátását kialakítsa (állítólag a burkoló később nem ért volna rá).

Az ilyen hátborzongató hibák elkerülése miatt készítettünk egy 5 pontól álló listát, mely segítségedre lehet, ha belevágsz a felújításba!

1. Mérd le a fürdőszobát és gondold át kb. mit és hova szeretnél rakni

2. Amiket feltétlenül át kell gondolnod:

Zuhanyzó vagy kád esetleg mindkettő?Zuhanyzó:

épített zuhanyzó, zuhanytálcás zuhanyzó, zuhanyfülkés zuhanyzó, zuhanykabin (pl.: normál, hidromasszázs, körkabin)

Kád:

egyenes (szögletes) kád, aszimmetrikus / szimmetrikus sarokkád, hidromasszázs kád, ovális kád, sarokkád, szabadonálló kád, ülőkád
Milyen anyagból legyen a kád? Akril, lemez, öntöttmárvány stb.

 

WC (ha a fürdőszobában lesz a wc):

álló WC, fali WC, Monoblokkos WC, piszoár, álló bidé, fali bidé

Mosdó:

egy vagy több db mosdó lesz, alulról beépíthető mosdó, aszimmetrikus mosdó, bútorral aláépíthető mosdó, fali mosdó, kerámia mosdó, kézmosó, kőmosdó, öntött márvány mosdó, ráépíthető mosdó, szabadon álló mosdó, üvegmosdó
 

A burkolatot:
csempe, járólap, műpadló, vízálló parketta, vízálló laminált padló

A fürdőszoba fűtését is át kell gondolni:
radiátor, padlófűtés, felületfűtés, törölközőszárítós radiátor stb.

Ha a csempén kívül festeni is szeretnéd a falat, akkor ezt is érdemes átgondolni, hogy mivel szeretnéd. (normál festék, speciális fürdőszobába való festékkel, meszelnéd stb., valamint a festék színe milyen legyen?).

Világítás:
Huh, nem egyszerű kérdés. Fürdőszoba fal vagy mennyezeti lámpa? Spotlámpa, mely a mennyezetbe rejtett? Külön a tükör fölé is szeretnél lámpát? Esetleg a zuhanyzóhoz se lenne rossz extra világítás? S ha már itt tartunk, feltétlenül gondold át hol és mennyi konektorra lesz majd szükséged, valamint elszívó ventilátort is szeretnél-e beépíttetni.

3. A leírt méretekkel a kezedben keresd fel a szaniterüzletet és nézd meg, milyen termékek jöhetnek számításba

4. Még mielőtt heves vásárlásba kezdenél, egyeztesd le az elképzeléseidet a szakemberekkel (kőművessel, vízvezeték és vagy fűtés szerelővel, villanyszerelővel, burkolóval, festővel)
Ekkor kiderül, hogy:
-mennyire kivitelezhető az elképzelésed
-hova kell pl.: a kiállásokat elkészíteni a szanitereknek, mosógépnek stb.
-a kád vagy a zuhanyzó beépítésének lehetőségei
-a régi csövezést feltétlenül cseréld újra, mivel most kb. 100.000 Ft többletkiadással jár, de ha meghagyod a régi csöveket, lehet 1-2 év és dugulás vagy csőtörés miatt ismét szét kell verni a fél fürdőszobát, a csempét, a járólapot….

5. Ha túl vagy az egyeztetésen, akkor következik a szaniterek és egyéb alapanyagok megrendelése és indulhat a munka!
Miközben a szakemberek dolgoznak ne felejtsd el beszerezni a bútorzatot és az egyéb apróságokat se:
-tükör
-polcok, szekrények
-wc papír tartó
-törölközőtartó
-szennyestartó
-fürdőszobaszőnyeg
-törölközők stb.

Fürdőszobai Ötletbörze:

Felkészültél?
Kezdődhet a fürdőszoba felújítás / átalakítás?

Egyeztessünk időpontot és beszéljük meg együtt a részleteket!
Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapunkat és kolléganőnk rövidesen felveszi veled a kapcsolatot!

Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/

Fotók: pixabay.com, pexels.com, ravak.hu
« Vissza az előző oldalra!

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar