Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Irány a Duna bal partjára, a Húsvét Fővárosába!

2020. április 09., 09:36
A múlt héten tettünk egy „virtuális kirándulást” Sopronban és blogbejegyzésem végén megígértem, hogy lesz folytatás.
 
Mi a jó a virtuális kirándulásban?
Az, hogy nincsenek bejárhatatlan távolságok! Vegyük fel együtt a 7 mérföldes csizmát és lépjünk egy nagyot!
 
Mi legyen az úti cél?
A Duna bal partja, a Húsvét fővárosa, ahol „Nő nem marad szárazon”!


Tudod melyik településünk híres húsvéti fesztiváljáról? 
Egy kis segítség: hazánk egyetlen olyan faluja, mely szerepel az UNESCO világörökség listáján!
Igen, a válasz: Hollókő!
Hollókő minden évben hatalmas fesztivállal köszönti a Húsvétot. Sajnos idén erre idén nincs lehetőség a vírus miatt, így egy 2018-as videót hoztam neked, mely kellőképpen bemutatja a hangulatot, a gyönyörű népviseletet és a húsvéti népszokásokat! (Kattints a képre/videóra!)

 

 

Egy-két érdekesség a Húsvét kapcsán:

Főleg a gyerekes szülők találkoznak minden évben azzal a dilemmával, amikor a gyermekük Húsvétkor elkezdi a következő okfejtést:
„Anya, apa! A nyúl nem is tojik tojást? Akkor miért ő hozza?”
Erre kerestem  ma a választ az internet világában. :)


Honnan is ered a tojó nyúl története?
Beda Venerabilis középkori történetíró szerint, Ostara, a tavasz és a zöldellő erdők istennője (ősi kelta) a gyerekek szórakoztatására kedvenc madarát nyúllá változtatta, ám a nyúl hamarosan színes tojásokat kezdett tojni, amiket az istennő a gyerekeknek ajándékozott. Innen ered a legenda. :)

Ha már kezdünk ráhangolódni a Húsvétra, akkor egy dolog még biztosan hiányzik, a Húsvéti Tojás!
Tudtad, hogy a tojásdíszítés szokása egészen az ókorig nyúlik vissza? Ez a hagyomány a kereszténység elterjedése után is megmaradt, ugyanis a keresztény vallás szerint a tojás jelképezi a sírjából feltámadó Krisztust.
Kezdetben a tojások csak pirosak voltak, Krisztus vérének jelképe miatt. Később azonban egyre elterjedtek a mintás, feliratos tojások, melyekre keresztény jelképeket festettek és idézeteket írtak.

A tojásfestés azonban tájegységenként változott, így egészen különleges tojásdíszítési formák alakultak ki, mint az írókával készült hímes tojás vagy a patkolt tojás.
Ha szívesen készítenél otthon írókával Te is hímes tojást, akkor a következő videó alapján elkészítheted:

 

Nincs írókád?
A következő videóban megtekintheted, hogyan készíthetsz könnyedén írókát otthoni alapanyagokból. Kérlek, kattints a képre/videóra!

 
A hosszú hétvégén javaslom próbálj meg egy kicsit kikapcsolódni a „rossz hírek” világából és az internet nyújtotta lehetőségekkel (Skype, Viber, Messenger) akár videóchat keretében üljön össze a család! Tudom nem a megszokott Húsvéti Ünnep előtt állunk jelen pillanatban, de én remélem, hogy minél előbb vége lesz ennek a korszaknak és újra együtt ünnepelhetjük a családi ünnepeket!
Így húsvéti blogbejegyzésemmel szeretnék neked, kellemes Húsvéti Ünnepet kívánni!
 
Üdvözlettel:
Gyurátz László
Tulajdonos-Ügyvezető


Az űrlap kitöltésével Ön feliratkozik Gyurátz László ( Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft.) ügyfél listájára. Technikai hátterünk a MiniCRM. Ha úgy dönt, bármikor leiratkozhat, vagy kérheti az adatai végleges törlését. Az adatkezelő Gyurátz László, magánszemély, aki közvetlen hangulatú, tegező formában ír e-maileket. Itt találja az Adatvédelmi Szabályzatunkat: https://gyuratz.hu/hu/adatvedelmi-tajekoztato/Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!
Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar