Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Hogyan kezdj lakásfelújításba egyedülállóként?

2019. október 09., 12:39

A mai világban már nem meglepő, ha valaki egyedülálló. De hogyan kezdj lakásfelújításba egyedül? Sajnos sok rossz tapasztalatot hallottam már, így gondoltam írok  1-2 tippet, hogy biztosan ne legyél átverve, ha esetleg nekivágnál, hogy lakásodat újjávarázsoltatod… wink

1. Első és legeslegfontosabb, hogy gondold át alaposan mit is szeretnél, mennyi idő alatt szeretnéd megvalósítani és mennyi pénzt szeretnél rááldozni.
(Én a nagyobb munkáink előtt mindig tartok az ügyfeleimmel egy igények/lehetőségek megbeszélést. Tanácsolom, hogyha az általad választott szakember ezt nem mondja, akkor Te javasold! Ekkor át tudjátok beszélni az elképzeléseket, fény derülhet olyan dolgokra, melyek elkerülték a figyelmedet vagy csak egyszerűen nem tudtál róluk.)

2. Több szakembertől vagy cégtől is kérj írásbeli árajánlatot, ami pontosan tartalmazza, hogy milyen minőségű anyagok kerülnek beépítésre, milyen határidőre! A vállalt határidő mindig tartalmazzon kötbért (pl. 1%/nap a teljes vállalási összegre). Kérjél referenciát, kérdezd meg ismerőseidet a tapasztalatokról, nézz utána az interneten az adott szakembernek, cégnek, nehogy belefuss egy kb. két hete alapított vállalkozásba, aki 2 hét múlva már nem is biztos, hogy egyáltalán működni fog.

3. Készülj rá, hogy a munkád mellett a felújításra is koncentrálnod kell. Itt gondolok arra, hogy bármilyen precíz és gondos szakember gárdát találsz is a munka elvégzésére, akkor is szükség lesz valamennyire a jelenlétedre!

4. Ne fizess senkinek előre semmit, vagy ha igen, akkor azt szerződésbe foglaljátok! Tarts vissza úgynevezett jó teljesítési garanciát (teljes vállalási összeg 5%), amit csak 1 év hibátlan működés után fizessél ki!

5. Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás… Elhiszem, hogy nagyon örülsz egy kedvező ajánlatnak, de gondold át, hogy az álmod megvalósítása reális-e azon az áron, amit kaptál.
Ha nem teszel így, akkor könnyen úgy járhatsz, mint én a 980 Ft-ért rendelt Füstölt lazacos pizzámmal! Az étel megérkezését egy gondolatban úgy tudnám jellemezni, hogy: A kerekedő szemek pillanata. Gondolom sejted, hogy nem az ámulattól, hanem a megdöbbenéstől kerekedtek a szemeim a rám meredten néző konzerv sprotnik látványától. Első reakciómban számon kértem a pincért, akit valószínűleg nem először szembesítették ezzel az arcpirító csúsztatással, mert halálos nyugalommal az alábbit felelte: „Miért nem pizza? Miért nincs rajt füstölt hal? Egyébként garantálom, hogy van rajt lazacpaszta, ha nem is látszik.” Se nem láttam, se nem éreztem, viszont beláttam, hogy tisztességesen nem lehet 1000 Forintból előállítani egy füstölt lazacos pizzát! Mosolyogva saját kapzsiságomon - tanulópénz gyanánt – még borravalót is adtam. Nem nagy ügy, a dolognak hosszútávra kiható következménye nincs, viszont megint tanultam valamit. frown

Így remélem ezzel az 5 tippel tudtam segíteni annyit, hogy már felkészültebben tervezheted meg a lakásfelújítást!

Üdvözlettel:  

Gyurátz László
Tulajdonos-ÜgyvezetőHozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!
Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft. - Magyar